Grecia- Rusia 1-0


După ce au speriat financiar Europa, grecii şochează şi la fotbal. Sînt în „sferturi” şi au eliminat favorita grupei, deşi erau ultimii înaintea partidelor de aseară

Grecia vrea să demonstreze că e „lanternă” doar în teorie. Surprinde gigantul rus cu un început sufocant: e lecţia învăţată de la cehi, chiar în meciul precedent. Katsouranis şi Gekas par veniţi din alt film, produs în 2004. Malafeev are emoţii, dar scapă. Pentru moment.

Revanşa „decarului”
Asaltul elenilor e potolit de şarjele ofensive ale lui Arşavin şi Dzagoev. Şi de un Jirkov metamorfozat, aducînd aminte de perioada Chelsea. Degeaba. Kerjakov se zbate în zadar, vrea să doboare recordul de şuturi trimise pe lîngă poartă. Ruşii controlează, însă par că aşteaptă ceva de la celălalt meci, unde scorul e tot nul. Dar au parte de acţiune „pe viu”: Karagounis apare din neant, înţeapă mingea pe sub Malafeev şi amuţeşte o Rusie nedumerită: 1-0 în prelungirile primei reprize. Revanşa pentru penaltyul ratat împotriva Poloniei!

Karagounis, nu Kalinka
Şi Advocaat mută. Iese Kerjakov, eroul negativ. Cel pozitiv îşi continuă recitalul: Karagounis cade în careu, caută contactul, dar nu primeşte penalty. Reacţia e desprinsă din filmele lui De Niro – închinăciuni, combinate cu înjurături şi lacrimi de ciudă. Disperarea veteranului se transformă în panică pentru ruşi: Tzavellas izbeşte bara (70), iar golul ceh îi trimite sub linie pe Arşavin şi compania. Finalul mută starea de asediu în careul grec. Care rezistă aproape incredibil, ca în urmă cu opt ani. Imposibila calificare e realizată. Să se repete istoria? Herodot ar fi de acord!

CLASAMENT FINAL GRUPA A
1. CEHIA 3 2 0 1 4-5 6p
2. GRECIA 3 1 1 1 3-3 4p
3. Rusia 3 1 1 1 5-3 4p
4. Polonia 3 0 2 1 2-3 2p

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în EURO 2012. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s