Cehia- Polonia 1-0


Cu 4-2-3-1 identic, visul „sferturilor” se agaţă de Lewandowski şi Baros. Bilek stăruitor cu Cech şi ezitările sale, Smuda corect cu Tyton deşi Szczesny e apt. „Foarfecă” periculoasă Lewandowski (2), luft la 11 metri Pilar (4). Şi istoria e gata să-i primească pe polonezi, dar e pregătită şi pentru biruinţa rezistenţei cehe.

Matematică hîdă vs euforie stearpă
Blaszczykowski scapă cu Cech, dar unghiul îl obligă să tragă mai mult la alibi (8), piticul Pilar e iute pe flanc prin ploaia deasă,însă tot polonezii sînt fierbinţi: Lewandowski bubuie din alergare la o palmă de gol (11)! După ocazii, leşii împing şi liniile. Polanski şutează prea sus de la marginea careului (15), cehii ţin de şubredul 0-0 sperînd că Rusia nu pierde cu bătrînii eleni. Şi blochează jocul zece minute, cu închizătorii la 16 metri şi nonşalanţă riscantă.

Fricoşi în ploaie
La Wroclaw nu sînt ocazii şi plouă nebuneşte: oare se opresc ambele partide, deşi la Varşovia e 0-0 şi senin? Dudka şi Polanski răzbat spre ofensivă, dar polonezii tînjesc după contraatacuri, se împotmolesc în construcţie. Viteza etiopianului Selassie e prima escapadă din baricade a cehilor. Urmează Plasil, şut de la 30 de metri, din cădere, slab şi deviat (38). Şi Pilar, mai chinuit (41). Euforia Poloniei durează jumătate de repriză, ca la debut.

Inexplicabilă, Polonia
În prelungiri, grecii sparg clasamentul la Varşovia: 1-0! Sentinţă că egalul e otravă pentru cehi şi polonezi. De la vestiare însă numai oaspeţii ies cutezători, bifînd trei cornere între faulturile precaute ale Poloniei. Inexplicabilă inerţia gazdelor! Iese Polanski, intră extrema Grosicki (56): trezeşte-i, Smuda! Cehii obţin trei lovituri libere cît trei cornere mici, la ultima Tyton scoate „capul” lui Sivok din doi metri (64). O oră pentru o ocazie adevărată.

Fotbalul jucat bate calificarea visată
Iar curajoşii primesc dreptul la vis pentru fotbal: Jiracek( foto) îl trînteşte din preluare pe Wasilewski şi trage din 9 metri pe lîngă Tyton (72). Cehia în „sferturi”, Grecia pe doi! Reacţia Poloniei nu există, în tribune e aproape linişte şi în teren o zbatere gîfîită pe flancuri. „Kuba” centrează tot mai disperat, dar nu e nici pe departe un asediu polonez: Kadlec scoate de pe linia porţii cu „capul”, dar parcă mingea n-ar fi ajuns în plasă, atît de uşor plutea. Şi Cehia temerară se califică!

 Sursa: gsp.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în EURO 2012. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s